Art Rock Show – Tumbletown – On the Highwire (Week 35)
News
Published on 29/08/2024

TumbleTown is het geesteskind van twee ervaren muzikanten in de wereld van de progressieve rock – Han Uil (Seven Day Hunt, Antares), Aldo Adema (Egdon Heath en Seven Day Hunt). Later versterkte Erik Laan (Silhouette en Chain Reaktor) TumbleTown met zijn synthesizerkunsten.
Deze drie muzikale veteranen combineerden hun talenten om meeslepende rockmuziek te creëren.

Hans Ravensbergen van Prog Wereld: “Na een stilte van ruim vijf jaar komt de groep, inmiddels een kwartet, met hun derde album “On The Highwire”. En wat voor een. Het album vergt een groot uithoudingsvermogen van de luisteraar. Het is als een bokspartij waar versagen vrijwel niet mogelijk is, want dan is een linkse, rechtse of opstoot gelijk fataal.

De bel voor de eerste ronde maakt de weg vrij voor het titelnummer On The Highwire. Van afwachten is geen sprake. Het is gelijk erbovenop, stuwend, eivol met uptempo drums en wervelend toetsenwerk van Erik Laan. Het vervolg is zelfs opzwepend tegen het bombastische aan.  (…)

Na een klein uur hang ik afgepeigerd, maar net niet knock out, in de touwen. Gelukkig werpt mijn vrouw me een handdoek toe waarmee ik het luisterzweet wegveeg. “On The Highwire” blijkt een forse kluif en valt in drie woorden samen te vatten: vol, veel en druk. Desalniettemin laat het album horen dat drie ervaren rotten, aangevuld met een youngster, bijzonder goed in staat zijn om een puik album af te leveren. Ook al eindigt de partij onbeslist.”

Naast Tumbletown (On the Highwire), Different Light (The Burden of Paradise), Tiger Moth Tales (A Song of Spring), The Paradox Twin (Silence From Signals), Freedom to Glide (Fall) & Frequency Drift (Letters to Maro).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 24.00
  • Saturday/Zaterdag 12.00 – 24.00
Comments